BlueStream Solutions Ltd | Professional IT Services Cloud Migration | Bluestream Solutions Ltd
Home /

Cloud Migration

Μειώστε τα κόστη
Μειώστε τα λειτουργικά κόστη, συμπεριλαμβανομένης και της ίδιας της μετεγκατάστασης, χωρίς να χάσετε σε απόδοση.

Ξεχάστε την πολυπλοκότητα
Οι ειδικοί της BlueStream θα καταλήξουν σε μία ακριβή εκτίμηση για το σχεδιασμό, την εκτέλεση και τη συντήρηση της μετεγκατάστασης σας, βοηθώντας σας να μεταφέρετε τα δεδομένα σας στο Cloud και παρέχοντας την πιο κατάλληλη υπηρεσία για εσάς.

Μεταφερθείτε εύκολα!
Οι λύσεις της Bluestream υποστηρίζουν οποιονδήποτε αριθμό inputs, ώστε να μπορείτε να ξεκινήσετε το integration και τη ροή των δεδομένων σας σε λίγα λεπτά, όχι μήνες.

Απολαύστε την ευελιξία
Οι λύσεις της Bluestream σάς επιτρέπουν να κάνετε μετεγκατάσταση χωρίς προβλήματα, διατηρώντας παράλληλα την ευελιξία της βάσης δεδομένων σας.

Μεταφέρετε τα πάντα
Πάρτε όλα τα δεδομένα σας από τον on-premise χώρο σας, διαμορφώστε τα όπως επιθυμείτε και μεταφέρετε τα απευθείας στο Cloud.

Ποια είναι τα οφέλη της μετάβασης στο Cloud; 
Η μεταφορά στο Cloud προσελκύει κάθε μέρα όλο και περισσότερες επιχειρήσεις λόγω της εξοικονόμησης σε λειτουργικά κόστη ενώ δεν έχει απώλειες στην απόδοση. Η μετεγκατάσταση του on-premise data warehouse σας στο Cloud, σάς παρέχει την λειτουργία και την επεκτασιμότητα που χρειάζεστε για να ανταποκριθείτε στις σημερινές συνεχώς μεταβαλλόμενες και αυξανόμενες απαιτήσεις.

Πολλές εταιρείες έχουν χτίσει – και εξακολουθούν να χτίζουν – βάσεις δεδομένων “τοπικά”. Όμως το Cloud computing, σας επιτρέπει να αφήσετε στους ειδικούς τα δύσκολα, ενώ εσείς κερδίζετε σε παραγωγικότητα και οι εργαζόμενοί σας είναι ελεύθεροι να εργαστούν σε ότι που είναι πραγματικά σημαντικό για την επιχείρησή σας.

Οι σύγχρονες υπηρεσίες Cloud μεγιστοποιούν τη συνοχή στη λειτουργία, διασφαλίζοντας ότι τα δεδομένα σας εξακολουθούν να είναι προσβάσιμα, ακόμη και όταν η υποδομή σας δεν είναι. Επιπλέον, με μια υποδομή που βασίζεται στο Cloud, η ασφάλειά σας είναι πιθανότερο να είναι η καλύτερη στην κατηγορία της και να είναι σύμφωνη με τις πιο αυστηρές απαιτήσεις ασφαλείας που απαιτούνται από υγειονομικά, οικονομικά και κυβερνητικά ιδρύματα.

Ποιες είναι οι πιο κοινές προκλήσεις κατά τη μεταβαση στο Cloud;
Η Ασφάλεια είναι μία πρόκληση κατά τη διάρκεια αλλά και μετά τη μετάβαση γιατί σχετίζεται με τον κίνδυνο του να μην έχεις απόλυτο και συνεχή έλεγχο των δεδομένων σου.  Επιπλέον ευαίσθητα δεδομένα προϋποθέτουν συγκεκριμένες προϋποθέσεις επεξεργασίας, κάτι που είναι δύσκολο να εξασφαλισθεί, ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια της μεταφοράς. Τέλος συνήθως υπάρχουν και εσωτερικές διαδικασίες ασφάλειας που πρέπει να είναι πάντα ενημερωμένες.

Η πολυπλοκότητα του Migration/Integration ίσως είναι το δυσκολότερο σημείο ιδιαίτερα για τις μεγάλες επιχειρήσεις με προ-υπάρχουσες υποδομές. Ένα startup μπορεί να χτιστεί πάνω στις cloud υπηρεσίες από την αρχή. Αλλά μία μεγάλη ήδη υπάρχουσα υποδομή με περίπλοκους συσχετισμούς κάνει τη ίδια τη διαδικασία μία μεγάλη πρόκληση.  Αυτή η έλλειψη εσωτερικής διαδικασίας ισχύει και κατά τη διαδικασία μεταφοράς στο Cloud αλλά και μετά:  Το τμήμα IT θε πρέπει να εκπαιδευτεί και όλες οι διαδικασίες να καταγραφούν.

Πως μοιάζει η διαδικασία μετάβασης;
Κατά τη διάρκεια της φάσης προετοιμασίας/προγραμματισμού, οι ενδιαφερόμενοι συμφωνούν για τους στόχους και γίνεται μια εκτίμηση για το ROI (και άλλα πλεονεκτήματα). Μόλις υπάρξει συμφωνία, επιλέγεται μία εταιρία παροχής υπηρεσιών Cloud και πραγματοποιούνται τα πρώτα βήματα. Πρέπει να αξιολογήσετε το IT portfolio, τι εξαρτήσεις έχουν οι εφαρμογές και τι αντίκτυπο θα έχει η μετεγκατάσταση σας στο Cloud.

Οι ειδικοί του κλάδου αναφέρονται στις επόμενες φάσεις ως σχεδιασμό, μετεγκατάσταση και επικύρωση. Αλλιώς γνωστό ως The 6Rs, αυτά περιλαμβάνουν:

  • Re-platform / Rehost: αναφέρεται αντίστοιχα ως “lift, tinker, and shift” ή “lift and shift”, αυτά τα βήματα περιλαμβάνουν τη μετεγκατάσταση εφαρμογών στο cloud με ή χωρίς μικρές αλλαγές.
  • Repurchase: αυτό περιλαμβάνει τη μετάβαση από ένα προϊόν σε άλλο με στόχο τη μείωση του κόστους ή την ενεργοποίηση αναβαθμίσεων σε διάφορες λειτουργίες.
  • Refactor: η μετεγκατάσταση στο Cloud δίνει μια εξαιρετική ευκαιρία να αναδιαμορφώσετε τον κώδικά σας για μεγαλύτερη αποδοτικότητα ή να βελτιώσετε τον τρόπο με τον οποίο τα δεδομένα σας σχεδιάζονται, γράφονται και καταναλώνονται.
  • Retire: εάν κάποιο λογισμικό έχει ξεπεράσει τη χρησιμότητά του, μπορείτε να το απενεργοποιήσετε.
  • Retain: ωστόσο, εάν τα πράγματα λειτουργούν καλά, γιατί να μην τα διατηρήσετε;

Μεταφέρετε τα δεδομένα σας στο Cloud σήμερα
Είναι πολύ πιθανότερο να είστε ικανοποιημένοι από τη μεταφορά των δεδομένων σας στο Cloud ως υπηρεσία εάν:

  • Μπορείτε να εξοικονομήσετε χρήματα, να έχετε ευελιξία και να αφαιρέσετε την πολυπλοκότητα από το χώρο αποθήκευσης των δεδομένων σας, ενώ μεταφέρετε με ασφάλεια τα πάντα.
  • Η εταιρία παροχής μετάβασης των δεδομένων σας στο Cloud κατανοεί τα 6R και μπορεί να σας βοηθήσει και να σας συμβουλεύσει για μια πλήρη διαδικασία μετεγκατάστασης.